02, 2010, 05:45:49 pm *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3   Надолу
  Изпрати темата  |  Изпечатай  
Автор Тема: За приятелството и предателството  (Прочетена 69040 пъти)
0 Членове и 0 Гости преглежда(т) тази тема.
Моргана
« -: 04, 2006, 01:28:28 pm »

“И ти ли Бруте…?”

Това е въпрос, който и до ден днешен си задаваме, когато наш добър приятел се окаже предател..
Първи го е задал Гай Юлии Цезар умирайки прободен от ръката на предателя.
За непросветените ще кажа, че въпросния Цезар е бил много известен в древността. Нещо като Джордж Буш, но на 20 степен!
Мисълта ми е следната. Случвало ли ви се е да мислите някой/я за добър приятел. Да бъдете до този човек в трудни моменти, да преживявате заедно с него/нея болката, скръбта, тъгата и всичко останало. Отговорът е ДА нали?
А случвало ли ви се е, когато вие имате нужда от подкрепа, помощ, състрадание или просто от някой, който да помълчи заедно с вас или само да ви прегърне, същия този човек да ви обърне гръб и да ви остави да се оправяте сами? И тук отговорът е Да нали?
В тези случай използваме това, с което започнах :
“ И ти ли Бруте…?”
Искам тук да си поговорим за приятелите и предателите. За доверието и за болката, която причинява предателя.

Активен
nogood
« Отговор #1 -: 06, 2006, 12:34:05 pm »

Тук май е мястото да рзкажа за две мои приятелки и за това, на което ма научиха те.
Бях ученичка и бързо се сприятелих с една моя съученичка, излизахме всеки ден с нея и нейната по-малка сестра, запознах ги с моите приятели, свормирахме една готина компаниика и тн., след един случай, разбрах, че моята съученичка и сестра и са откраднали около 200 лв. от якето на баща ми, докато са ме чакали да излезем. Странното, е че не им се разсърдих и днес си мисля, че те ми дадаха добър урок, вярно е , че все още съм страшно доверчива, но все пак винаги гледам да опозная по-добре хората, преди да се доверя напълно. От тях научих, как се чувства човек, чието доверие е излъгано и как не трябва да потъпквам доверието на другите, защото от това боли. Надявам се, сега те да са щастливи и да не им се налага да правят такива неща.
От тогава, до сега срещнах много приятели, някои от които са били и предатели, но смятам, че всеки съм научила по нещо, мисля че срещите с такива хора са неизбежни, има ги навсякъде, въпроса е да вярваш на тези, за които знаеш, че каквото и да стане, ще бъдат до теб.

Активен
Моргана
« Отговор #2 -: 07, 2006, 08:20:26 am »

Като се поразмислих над темата, която пуснах стигнах до извода, че понякога човек трябва да преживее дадена ситуация абсолютно сам, без приятели. И всъщност хората, които мислим, че са ни предали като са ни оставили да се справяме сами, са ни направили голяма услуга.
Добрия приятел трябва да знае кога да помага и кога не. Това е важно в приятелството.
Активен
alfa.cent

« Отговор #3 -: 07, 2006, 08:50:53 am »

Завърти очи Ухилен  ЦелувчицаБраво Моргана.От кога запо4на да си задаваш темите и сама да си отговаряш?Всашност това един 4удесен напредак,в себепознаието и в откриването на някои и от другите страни на приятелство-предателство.Дерзаи.Браво харесва ми.А ти нау4ила ли си си урока по тази тема ама истински?За6тото нали знае6,,,Пази ме Господи от приатели те ми а аз 6те се пазя от враговете си. Целувчица
Активен
Моргана
« Отговор #4 -: 07, 2006, 09:49:19 am »

Започнах да си задавам темите и сама да си отговарям откакто разбрах, че ви мързи да пишете.  Ухилен само се разхождате из форума като мухи без глави.  Ухилен
Активен
Ivan

« Отговор #5 -: 07, 2006, 10:38:02 am »

Е добре, ще се опитам да си надвия малко мързела ...Усмивчица))))
Как беше темата ..? "Приятелство и предателство" ...??
Според мене почти всеки крие в себе си предателя. Ако човек намери в себе си Бога, вече е изгонил Предателя и е намерил Приятеля си ...Усмивчица)))) . Защото който обича Бога, обича себе си, обича и ближния си. Мисля си, че само Безгрешният Бог може да ни бъде верен Приятел, защото е Дух неподвластен земния свят , защото на Духа не му трябват вода, храна, дрехи, дом и това го прави неподвластен на полярностите на този Физически свят. Единствен Дом на въплатения Дух това е нашето физическо тяло. И ако намерим Бога в себе си- значи сме намерили най-верния Приятел, който никога няма да ни подведе, защото това означава да подведе сам себе си .....  Усмивчица)))))
Защото закона на Любовта формулиран от Христос гласи  /по памет/ , че който обича ближния си като себе си, той обича и Бога. А пък този който обича Бога - спазва заповедите му, като надвие страха у себе си.  А пък Негово Величество Страхът е най - голямият изкушител ...Сатаната сиреч.
Спомнете си тройното отказване на ап. Петър от Христос пред войниците на Пилат продиктувано от Страхът и после тройният въпрос на Христос след Възскресението ... "Петре, любиш ли ме ? " .." Паси моите овци "
Пък аз за това съм си избрал Приятелят пред когото да се изповядвам.. оплаквам...прося ...е..понякога Му се скарвам, че съм слаб и не мога да Му угодя... ама това са подробности от пейзажа.........

Активен

Ей слонче, охльо-бохльо съм -
стъпвай внимателно,
че ми още мека черупката...Усмивчица)))
Моргана
« Отговор #6 -: 08, 2006, 02:50:30 am »

Иване, опитай се да надвиеш мързела и по другите теми моля!
Благодаря за библейския анализ.  Усмивчица Когато се скараш на твоя приятел, че не можеш да му угодиш той какво ти отговаря?
Активен
Ivan

« Отговор #7 -: 08, 2006, 03:10:47 am »

........Усмивчица)))))))))))

Хаа...хаааа.... развесели ме , "казва ми":
 .... " Опитай пак, и..пак, и..пак ... докато уцелиш правилното решение. Аз съм те пратил на Земята , ти да решаваш за себе си и не чакай друг да взима решенията вместо тебе. Пък ако не знаеш кае е правилното - учи се "
...и аз си подвивам опашката и ..аре пак отивам да си копая в лихичката си....
 Ухилен
Активен

Ей слонче, охльо-бохльо съм -
стъпвай внимателно,
че ми още мека черупката...Усмивчица)))
djuli

« Отговор #8 -: 13, 2007, 11:42:03 am »

Приятел който ме е предал е затворена страница за мен . Такъв човек няма повече място в живота ми . Този който го е направил веднъж ще го повтори затова не му давам никакъв шанс .Може да съм крайна но за мен е така .
"Нямам нужда от много приятели,

стигат ми двама, трима.

Ала само такива, които в сърцата си

рани от моите болки да имат."
Или си приятел или не си средно положение няма . Намигване

Активен
kupidon
« Отговор #9 -: 21, 2007, 04:06:09 pm »

Колкото се отнася до предателството, най вече може да те предаде близък или роднина. До колкото за приятелството, някои остават вечни, дори и много рядко. Намигване
« Последна редакция: 22, 2007, 01:03:06 am от BPAHA » Активен
Росица
« Отговор #10 -: 22, 2007, 04:49:56 am »

Човек,който ме е предал просто забравям за него!Какъв е смисълът не заслужава да се коментира,просто го подминавам и толкова!Не всеки може да ти е приятел,не са ми неочходими много приятели достатъчен ми е един и то истински! Млъкнал
Активен
BPAHA

« Отговор #11 -: 23, 2007, 02:03:24 am »

Ами тя Прошката не е измислена за всеки и никой не очаква от гномите да се научат на опрощаване.
Тва не се очаква от никого. То е желание, воля и сила, неща, който никой не очаква от вас.

Бележка от автора: Тук разбирай силата на фразата "никой не очаква", схващай казаното като толкоз сте им ясни, че даже не очакват някаква проява и блясък на по-горе изброените "желание, воля и сила, неща, който никой не очаква от вас." Даже и да ти проблесне нещо в гномската глава, ще се игнорира, споко.
Активен

Врана няма нищо, Врана има чар
Боса ходи, песен пее
И приветства тишината
Galenka

« Отговор #12 -: 25, 2007, 05:03:17 am »

Хората имат нужда да общуват помежду си! Според мен само човек който не се познава и не се цени се страхува от предателството на приятелите си. Няма такъв приятел който поне веднъж да не ни е наранил, обидил или пренебрегнал.Всички сме хора и всички грешим но това не означава ,че трябва да живеем сами в изолация и да общуваме само и единствено със себе си.Това е абсолютна нелепица.Щом бог ни обича макар да грешим и ни прощава ако се разкаем, кои сме ние да съдим по-строго от него?
Активен

" Понякога дори да живееш се изисква кураж"
Ринана
« Отговор #13 -: 23, 2007, 05:05:04 pm »

о,да, и мен ме предадоха.една уж приятелка се издъни страшно много стрямо мен.аз й дадох покрив над главата,иначе щеше да стои на едно ужасно място,а тя ме стъпка в калта.дори и провиненията,които имах към нея,не са нищо в сравнение с нейното предателство.тя се държа грубо и властно,нарани ме.наговори ми такива неща,че си просеше да я изхвърля.позволи си да ме съди и това й беше грешката.аз нито веднъж не я осъдих,не помня директно да съм я критикувала.започна се от малко,а се стигна до такива ексцесии,че просто като си спомня,и изтръпвам.мислех,че сме приятелки,но излезе друго.доста наивна съм била,за да не си дам сметка.определено не е било каквото съм предполагала.
Активен
dani
« Отговор #14 -: 16, 2007, 02:39:37 am »

ей мн ви благодаря,страшно мн ми помогнахте да си напиша есе-то за приятелството  Целувчица мн мн мн благодаря

Дерзай нататък, не мислиш ли че не е възможно да си напишеш само есе(то), а и да го приложиш... но с приятели, а не с (предатели)... те са най-желана скука!
Активен
Страници: [1] 2 3   Нагоре
  Изпрати темата  |  Изпечатай  

Отиди на:  

НАЧАЛО - Дискусии и форуми | Форума е създаден с помощта на:
SMF 1.1.0, © 2001-2004 Lewis Media и Уеб дизайн България.
Всички права запазени
и с медииното партньорство на:
www.mastilo.info - Онлайн списание Мастило, Polezno.info - Полезна информация за дома, офиса, настроението и здравето и The Rating Network Company TM - Интернет каталог, рейтинг класация. Добави сайт
® www.occultism.biz 1999 - 2010