Извинявам се че не почвам по темата,обаче подобни изказвания от разни почитатели на религии ме дразнят.
Богослове,знаеш ли защо религията изисква от хората да бъдат нормални и защо определя всички природно нормални неща,за "ненормални" за "грях" и т.н. Естествено че не знаеш,ако знаеше нямаше да пишеш подобни глупости.
От кого се изисква да е нормален,да не се бунтува,да е смирен,да спазва стриктно "законите"....от робите и верните овчици,от стадото,което трябва да се подчинява безприкословно и да следва поставените от еди кой си правила.
Защо в религията не съществуват изрази и действия като "да се бориш","да се противопоставяш","да не се примиряваш",а присъстват точно обратните...."обърни и другата буза".Дявол означава противопоставящ се,знаеше ли това.Религията не е нищо повече от средство за контрол и манипулиране.
Та да се върна към темата....Първо не смятам че халюциногените са нещо лошо,когато са приемани в умерени количества и на определен период.В миналото всякви шамани и гадатели,дори и много известни личности които са предсказвали бъдещето и са правили научни открития и т.н. са изпозлвали такива вещества.Много художници за вдъхновение и всякви хора на изкуството са ги използвали.Второ не съм опитвал,въпреки че нямам нищо против.От една страна дето си падам по фантастичните филми и легендите,ще ми е направо супер гот пред очите ми да се разиграе някоя фантастична сцена като например да пия на една маса със викинги и китайци

и от друга страна желанието ми да живея на макс,единственния ми живот.Тка де,един е,и е огромна загуба да не се живее пълноценно и при положение че последиците от действието и приемането не са някви супер фатални,ако висчко е в умерени количества...
Всичко е полезно стига да е в нормалните количества и всичко е вредно ако е в прекомерни количества.Така е с всичко,дори и с чувствата,вярата,агресията,хапчетата...абе абсолютно всичко!