|
Моргана
|
 |
« -: 09, 2006, 10:37:07 am » |
|
Повечето хора не правят разлика между едното и другото. До скоро и аз не знаех, че има такава разлика. Искам тези от вас, които са запознати в детайли с тази тема, да споделят това, което знаят. Моля за сериозно отношение по въпроса! Не желая да чета лигави изцепки на 14 - 18 годишни пубери, които са изпушили по някоя и друга трева, взели са по едно екстази снощи в дискотеката и вече си мислят, че са най - големите капацитети по темата!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Ivan
|
 |
« Отговор #1 -: 09, 2006, 11:59:27 am » |
|
Ха..ха.. Моргана, а ти защо си мислеш, че този който може да ти даде рецепта за халюциногени , ще ти я даде ? Предполагам, че си чела "Маглите на Авалон" Морганке !? Да прочете някъде как се приготвя такава чудесийка ? Дълбоко се съмнявам някой да публикува подобно нещо в Нета ако го знае. А ако го направи- ще да е някоя нова рецепта билков чай за отслабване на манекенки. ...  )))) Въпроса ти беше на ученичка във възрастовата граница между 18-19 години...  )))
|
|
|
|
|
Активен
|
Ей слонче, охльо-бохльо съм - стъпвай внимателно, че ми още мека черупката...  )))
|
|
|
|
BPAHA
|
 |
« Отговор #2 -: 09, 2006, 12:41:46 pm » |
|
Иване, а твоя отговор като на колко годишен ученик е?
|
|
|
|
|
Активен
|
Врана няма нищо, Врана има чар Боса ходи, песен пее И приветства тишината
|
|
|
|
oli
|
 |
« Отговор #3 -: 09, 2006, 03:41:55 pm » |
|
Има рецепта за халюциногени- расте в Стара планина по полянките,обикновено след дъжд, или при Боби от Надежда (последната дължим на Алберт Хофман, първата- на гения на Природата) ...Има и за всичко рецепта.Повече те интересува можеш ли да издържиш,на колко,колко време и междувременно да видиш можеш ли Не...Това казвам пълен оборот. Всички са наркомани,кажете си.Аз ви казвам.Всеки от вас си има тайна или явна, органична или синтетична, съзнателна или интуитивна, проста или сложна малка дрогичка и си се друска тайничко или явно, решително... плахо, рядко и качествено или редовно и по навик,сам или с хора,но винаги вътрешно и по лична причина.Някоя малка манийка при която бягаш всеки път когато поискаш или когато бъдеш "приозован". Халюциногени е когато си въобразяваш, че нещо е така щом ти така си решил. Другото е когато си надъхан и бесен, вманиачен, амбициозен...щото си решил, че си велик и благороден. Както виждаш,за да се разбере това не са нужни наркотици.но по- сигурно- ще разбереш с личен опит.
|
|
|
|
|
Активен
|
ще срещнете този материал отново..
|
|
|
|
Моргана
|
 |
« Отговор #4 -: 09, 2006, 03:59:31 pm » |
|
Отговорите на Иван и Оли са дрън дрън пълни глупости на тъпи тинейджъри. Не ме занимавайте с безплодните си наркомании или с начините да постигнете някакви наркомански халюцинации.
Това, което искам да чуя е мнението на Врана по въпроса, изчерпателно, ясно и точно! Така казано, че когато едно дете влезе в тази тема да разбере за какво става дума! Врана ти си ..... моля!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
BPAHA
|
 |
« Отговор #5 -: 09, 2006, 04:26:38 pm » |
|
Моргана, няма нужда да обиждаш хората. Това, което искаш да чуеш ясно и точно няма да е точно сега.
Ако искаш да питаш нещо Враната, не пускай теми и после да обиждаш, ами пиши на пощата, както се прави от как е измислена пощенската услуга
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Ivan
|
 |
« Отговор #6 -: 10, 2006, 02:58:27 am » |
|
Хе-хее... Да се обиждам - може, но днес не ми е ден. ВРАНА, просто "влезнах" във възрастовата граница на въпроса на човека пуснал темата, за да бъда разбран по-добре. Но ако държиш да бъдем ама мнооооо..го сериозни - става. Съдържанието на този въпрос е от компетенцията на много серозни окултисти и тясно специализирани лекари. Така е според собственното ми мислене. И никой от тези две категории не ще напише сериозен отговор на такъв въпрос по НЕТА. Защото лекарите трябва да пазят формулите на опасните вещества от неразумни хора по закон. А при сериозните окултисти това се предава от учител на много достоен дългогодишен ученик. Но със сигурност този метод не се побира в християнския окултизъм и всеки дръзнал да го ползва, значи не е християнин , а черен маг. Виденията и извънтелесните опитности при християните са ДАР БОЖИЙ . При християните способностите се придобиват със законни и публично достъпни средства и начини наречени ПОСТ И МОЛИТВА, видими пред цял свят. А придобитите способности са най- великото достижение на християнския мистицизъм. Опитай се да ме разубедиш ВРАНА. Пробвай се- може и да успееш, но със доводи. То това си е вече Божа работа с доводите. Съдържанието на този въпрос тук по темата има нещо общо с онази "добра" магия за любов. С други думи ... човек не иска даден човек за любим, но ще му спретнем "нещичко" да се залюбим против волята му. А тук по сегашната тема ... човек не е еволюирал още за най-силните достижения на окултизма, но ще му дадем отвара от нещо си. Какво от това, че ще му се съсипе здравето и живата...ееее... колко му е!? Хайде сега за един живот ли ще сме !? Хората цял зъб си вадят като ги боли, ние сега ще се връзваме за един живот. .....  )))))
|
|
|
|
|
Активен
|
Ей слонче, охльо-бохльо съм - стъпвай внимателно, че ми още мека черупката...  )))
|
|
|
|
BPAHA
|
 |
« Отговор #7 -: 10, 2006, 04:20:01 am » |
|
Така наречените тайни формули не са особено тайни днес. Науката е открила спецификите на пригортяване на тези тайни съставки. Открити са и резултатите. Всъщност най-важното като че ли още не е открито. Какво всъщност прави ученика със тези резултати. Какво и как той променя. Останалото е просто дърдорене по форуми и учебници.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Моргана
|
 |
« Отговор #8 -: 10, 2006, 04:34:44 am » |
|
Иване, виждам, че изобщо не си ме разбрал затова пояснявам дано тоя път да схванеш. 1. Аз съм на 33 години и отдавна не съм във възрастовата граница за която споменаваш. 2.Нямам нужда от рецепти за халюциногени! Но ако имаш някоя рецепта за гювеч или за пържени яйца, че е по - лесно можеш да ми я кажеш. 3.В темата става дума за боклуците, с които се тровят децата по улиците, дискотеките и къде ли още не и за последствията от това. За незнанието по въпроса и за липсата на отговорност присъща на цялото ни общество. Благодаря, че ме изкара на 18, това е комплимент, който всяка жена трябва да оцени по достойнство. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Ivan
|
 |
« Отговор #9 -: 10, 2006, 06:56:11 am » |
|
Еххх.. ВРАНА, да си дойдем на думата. Не ставаше въпрос за тайни формули, а за ОПАСНИ. Та тайната на тези тайни формули е дебнещата опосност за здравето и живота. Моргана, Радвам се, че съм ти доставил удоволствие с комплимента. Но виж друг път да се изразяваш по-точно, защото ако се хвана за думите ти от първия постинг...хм... по-добре да не го правя... Тук съм да търся приятели и сродни души....  ))))))
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Моргана
|
 |
« Отговор #10 -: 10, 2006, 09:11:41 am » |
|
Иване, приемам забележката ще се изразявам по - точно. Добре дошъл сред приятели и сродни души! Всъщност ти трябва да кажеш дали намери тук това, което търсиш. Аз те възприемам като приятел и мисля, че като се опознаеме по - добре ще започнеме и да се разбираме.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Моргана
|
 |
« Отговор #11 -: 12, 2006, 12:16:28 pm » |
|
Наркотици: психоактивни вещества, които потискат или стимулират централната нервна система (ЦНС) Потискащи ЦНС: обикновено това са анестетици, аналгетици, седативни и сънотворни вещества Стимулиращи ЦНС: т.нар. психостимулантитипични представители са: амфетамин, дексамфетамин, метамфетамин, кокаин, никотин. Халюциногени: т.нар. психозомиметици :LSD, Ecstasy, Psylocibine, Phencyclidine, Tetrahydrocannabinol, Mescaline натурални - добиват се от извлеци от растения. синтетични - синтезират се в химични лаборатории, но по структура и действие те могат да не се различават от природните(натуралните) прекурсори: химически вещества, използвани при незаконното производство на наркотици Зависимост - явление, получаващо се при взаимодействието на организма с някои вещества при многократното им прилагане. Такива са повечето вещества, стимулиращи или потискащи централната нервна система. Развитието на зависимост е свързано с употребата както на медикаментозни (лекарствени), така и на немедикаментозни средства. Психическа зависимост - задължителен компонент на зависимостта. Съществува, когато веществото е заело централно място в мислите, емоциите и действията на човека до такава степен, че е извънредно трудно да се спре неговата употреба. Този вид зависимост е винаги водеща. Предизвиква чувство на благоразположение и периодично вземане на веществото на всяка цена (с позволени и непозволение средства), за да се изпита състояние на еуфория или да се избегнат нежеланите симптоми на абстиненция. Физическа зависимост възниква, когато организма на използващия привиква към дадено вещество до такава степен, че то става необходимо условие за нормалното му функциониране. Без веществото използващия може да изпитва различни симптоми - от слабо неразположение до конвулсии. Тези симптоми, някои от които могат да бъдат фатални, означават абстиненция. Не всички наркотици предизвикват физическа зависимост, но с тях се злоупотребява главно поради психичните ефекти, които предизвикват. Физическата зависимост е един от факторите, допринасящи за продължаване на употребата на наркотици. поносимост (толерантност) - явление, което настъпва след неколкотократно приемане на веществото. Изразява се в количествено намаляване ефекта на приеманата доза. За да се получи първоначалния ефект, се налага използването на по-висока доза. Кръстосана поносимост - толерантност между сходни вещества. Например при развита толерантност към морфин се наблюдава такава и при употребата на хероин, тъй като двете вещества имат сходна структура. Тахифилакция - бързо развила се поносимост (застрашително повишаване на необходимата доза).
Според експерти от Световната здравна организация (СЗО), наркотичните вещества могат да бъдат разделени в следните групи въз основа на типа зависимост, която причиняват:
1. Опиати - опиум, морфин, хероин, кодеин, метадон
2. Канабис - марихуана, ганджа, хашиш
3. Кокаин - листа от кока, крек
4. Барбитурати, транквилизатори - барбитал, фенобарбитал, диазепам, и др.
5. Амфетмини - амфетамин, дексамфетамин, каптагон, екстази и др.
6. Халюциногени - LSD, мескалин
7. Инхаланти - летливи разтворители-ацетон, бензол
8. Алкохол - всички видове спиртни напитки
Алкохолът е легален наркотик, най-разпространен в света. Той засилва опасно наркотичното и потискащото дишането действие на опиатите. Смъртоносна опасност крие комбинацията на алкохол с наркотични аналгетици и за лица, които ги употребяват с терапевтична цел "Мистериозната" внезапна смърт на хероинозависими в много случаи се дължи на едновременна консумация на алкохол и дрога. Опасна депресия на ЦНС и дишането може да настъпи и при комбинираното приемане на алкохол и синтетични наркотични аналгетици. Честа е комбинираната злоупотреба с марихуана и алкохол, при която опасно се повишава седетивното им действие. Особено опасно е взаимодействието на алкохола със сънотворните лекарствени средства. При употреба на алкохол заедно с барбитурати, последиците са от тежка дихателна депресия, загуба на съзнанието, парализа, кома и до внезапно настъпваща смърт.
Изключително опасна е смесеният тип зависимост! Например:
Барбитурати + алкохол Кокаин + Хероин Кокаин + Амфетамин Хероин + Метадон Барбитурати + Бензодиазепини
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
oli
|
 |
« Отговор #12 -: 12, 2006, 02:54:04 pm » |
|
Moргана, сигурен съм, че не си хванала бъкел от това което съм написал. С наркотиците съм запознат толкова повече, че твоите експерти от Световната здравна организация ми приличат на тъпи тинейджъри, а статията която си подготвила (и която трябва да е изчепателна сигурно?!) нито може да се разбере от дете, нито представлява интерес за останалите запознати или не, които на всеки сайт във всяка търсачка ще намерят каквото ги интересува.Само по памет мога да добавя един метър към нея и няма да ми трябват някви малки, свряни екперти в няква дупка,които дават разни имена на разни химии, за да може да се пълнят страници (включително и тука).Мен не ме интересува кой какво е открил или казал, а как е в действителност. Да кажеме ти никога няма да знаеш думи като злоупотреба, опасно нито ще си спомниш някой от термините, които си употребила. Разликата между нас е, че аз знам как е наистина и проверявам с двата крака, освен че съм попрочел и така е за всяко нещо .Ти може да свалиш и най- голямата статия или да четеш Кастанеда, но толкова. Опита ми е да покажа, че наркотиците не свършват с техните наименования, а има ги във всяка ситуация в различни образи...Това, че си на незнам-си-колко години не би трябвало да пречи да прочетеш чужда реплика от земята, защото това което ти казвам не съм го писал за хубаво и ми беше нужно доста време докато го синтезирам, а тука е само есенцията до която вие не стигнахте. Ако имаш конкретен въпрос- давай, но по добре да не е от таблицата на Менделеев.Иначе остани при предположенията и твърденията и се чуди. Би трябвало да си заинтересована наи- малкото и да вникнеш в нещо което няма да срещнеш в Нет-а, нито в некви книжки.Това, че те интересува само твойто мнение и на Врана не изчрепва темата, чието заглавие още, предполага повърхностно отношение и наистина инфантилна гледна точка.Сбил съм 4-5 години в 4-5 реда,които си спомняй, заговориш ли за наркотици.При тези ти думи няма да напиша нищо повече, а за децата ти ще напиша книга, за да разберат нещата, а не имената им.Аз ще измислям и описвам ти продължавай да преписваш и няма да усетиш кога ще започнеш да ме цитираш,защото половината от нещата срещани в псевдонаучни статийки с неясен произход са пълни с лайна и така ще бъде докато има кой да ги разпространява.Не че е толкова далече от истината, колкото не е важно и не носи никаква практическа полза нито трайни хипотези,които да хапвам като солетки.А и се научава бързо...Сеедно да зубриш готварска книга.Не нали? само докато готвиш.Ти като не "готвиш" не се занимавай и ни остави готвачите да ви храним,освен ако темата няма друга насоченост.И така или се откажи от тая статия,или не ми говори, че съм тъп и се върни на тва дето ти писах.Искаш мнение- добре...а ако не е каквото очакваш- "дрън дрън".Не си хабя времето тука да ти обяснявам структурата на хероина (между другото- диморфин, по лекарски) и ако не ти харесва квото съм писал го изтриите по- добре отколкото да ме сравняваш с разни разглезени типове дето идея си нямат за какво иде на реч.Ta kakто казах 1. не ми говори така 2.ако те интересува нещо различно от тия бумаги до сега ще се радвам да съм насреща 3. заеби сичко
|
|
|
|
|
Активен
|
ще срещнете този материал отново..
|
|
|
|
Моргана
|
 |
« Отговор #13 -: 13, 2006, 04:42:34 am » |
|
Сееено. Оли казали си го или има още....? Кажи си го.....
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
BPAHA
|
 |
« Отговор #14 -: 13, 2006, 05:01:51 am » |
|
Нали обещахте да не пълните базата данни с безмислени глупости
сееено трееева .....
Целия форум е проява на едно масово неуважение на всички към всеки. Мен си дори няма да броя
Просто съм вече абсолютно възмутен до краен предел! Не ме кефите! All of you
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|